Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Natuurwerkdag 2013 - www.tarcisius.nl


Natuurwerkdag 2013

Datum: zaterdag 2 november 2013
Tijdstip: 09:15 - 15:30
Lokatie: ZLSM Simpelveld

Omschrijving:

NIEUWSBRIEF


Beste Scoutingvrienden,

Het is bijna zover, de natuurwerkdag is nog maar een weekje verwijderd. Hoogste tijd dus voor een info brief, in deze nieuwsbrief zullen wij uitleggen wat de bedoeling is en wat van jullie een beetje wordt verwacht.

Zaterdag zullen wij ons om 09:15 uur verzamelen bij het HK, vervolgens zullen wij om 09:30 vertrekken naar Simpelveld. Als er stafleden zijn met een auto, geef even aan als je bereid bent om te rijden. Wij moeten om 10:00 uur aanwezig zijn op station Simpelveld, alwaar wij worden verwelkomd door Dhr. Bezemer. Daar zullen wij verder tekst en uitleg krijgen over de werkzaamheden die wij mogen en kunnen verrichten.
Gezien het feit dat het toch wel, na een schitterende zomer en een bijzondere nazomer, aardig herfst begint te worden. Willen wij jullie dan ook voorzien van nuttige kleedadvies, let op…..,

Denk aan…..,
h Regenjas/pak
h Stevig schoeisel ( dus geen sneakers, regen laarzen mag ook)
h Geen zondagse kleren
h En denk aan je uniform, dit is een groepsactiviteit, wij willen ons dan ook als zodanig presenteren.

Van onze kant uit wordt gezorgd voor een lunchpakket en drinken, want scouts die hard werken in en voor de natuur, moeten goed verzorgd worden. Wij gaan, zoals het nu uitziet, met een groep van om en nabij de 32 personen. Het is misschien het handigst als elke speltak bij elkaar blijft en waar nodig ondersteund wordt door staf/kader leden die eventueel over zijn.

De dag is rond de klok van 15:00 uur afgelopen en dan zullen wij ook weer voldaan terug keren naar Landgraaf, waarna jullie weer opgehaald kunnen worden, dan wel naar huis kunnen gaan.

Als er nog vragen zijn, schroom dan niet en stel ze via de mail ( dave@tarcisius.nl ) en wij proberen zo snel en goed mogelijk jullie vragen te beantwoorden.

Rest ons alleen nog jullie te bedanken dat jullie met zo’n grote groep mee willen doen aan deze super leuke dag. Denk eraan het is niet alleen werken tijdens de natuurwerkdag, het gaat ook om het plezier dat jullie zullen beleven. De Gidsen en enkele stafleden die eerder mee hebben gedaan kunnen dit bevestigen.

Heel veel plezier alvast gewenst en tot zaterdag……,

Werkgroep Natuurwerkdag 

 

UITNODIGING 

 

Ook dit jaar gaan wij, de Meisjes Scouts, weer deelnemen aan de natuurwerkdag zoals voorgaande jaren.

Dit jaar gaan wij weer met zijn allen naar Simpelveld, naar de ZLSM waar wij langs het miljoenenlijntje, alles weer gaan snoeien. Dit hebben wij in het verleden reeds 2 keer gedaan bij deze organisatie en vorig jaar hebben wij onze handen uitgestoken bij de ruïne van Schaesberg.Dit jaar zal de natuurwerkdag gehouden worden op 2 november en net zoals voorgaande jaren heeft Scouting Nederland weer voor een deel van de Natuurwerkdag badge gezorgd. Deze badge krijgen jullie dan ook als aandenken voor de natuurwerkdag.

 

 

                                                    

 

 

Dit jaar hebben wij ±30 plaatsen gereserveerd, dit omdat er toch wel meerdere mensen aangaven hier ook graag aan mee te willen doen.  Wij hebben nog zo’n 20 plaatsen over voor staf en jeugdleden die graag mee willen op 2 november.

Het is natuurlijk fijn om met zo veel mogelijk mensen te gaan daar wij de enige scoutinggroep zijn die op die locatie aanwezig zijn. Heb je interesse om mee te doen, geef je dan voor 12 oktober 2013 op bij Dave ( dave@tarcisius.nl ). Tijdens deze dag zal uiteraard een natje en een droogje aanwezig zijn.

Voor de mensen die gaan deelnemen zal er van te voren nog een uitgebreide nieuwsbrief komen waar alles instaat en het verder hoe en wat.

 

Uiteraard hopen wij met zoveel mogelijk mensen deel te kunnen nemen, dus geef je op!

 

Met vriendelijke scouting groet,

Dave

 

                       

Verslag

Zaterdag 2 November was het weer zover, de natuurwerkdag 2013 was er weer. In tegenstelling tot voorgaande jaren, gingen nu niet alleen de Gidsen, maar de hele groep naar Simpelveld. Voor de natuurwerkdag hadden zich maar liefs 36 scouts, jong en oud, opgegeven. Na een korte uitleg van Dave, werden we allemaal verdeeld over de aanwezige auto’s. Eenmaal aangekomen, werden wij door Johan Bezemer, van IKL en de ZLSM, welkom geheten op het station van Simpelveld.

 

Johan vertelde ons in het kort wat we die dag gingen doen en nog voordat hij klaar was kwam ons vervoer voor die dag al aan rijden. Als je langs het “Miljoenenlijntje “werkzaamheden gaat verrichten dan wordt je uiteraard op gepaste wijze vervoerd. Een heuse Railbus stopte aan het perron en wij stapten dan ook allemaal goed geluimd in. Eenmaal plaatsgenomen in de Railbus, of zoals de Duitser het noemt “Schienebus”, vertelde Johan ons waar we deze reis naar toe gingen.

 

Dit jaar gingen we de natuur een handje helpen bij het station van Eys, welke ligt aan de betoverende route die je kunt maken met een van de spoorvoertuigen van de ZLSM. Eenmaal wetende wat de werkzaamheden waren, gingen alle scouts gretig aan de gang met zaag en snoeischaar. Iedereen zaagde en snoeide naar hartenlust en dan kan het niet uitblijven dat iedereen dan ook rond het middaguur last kreeg van een knorrende maag. Voor iedereen was dan ook een heerlijk, rijk gevuld lunchpakket en een heerlijke warme kom met soep.

 

Nadat iedereen zijn of haar lunch op had gingen de Welpen en de Gidsen terug naar Simpelveld, waar de Welpen weer huiswaarts keerde en de gidsen nog wat gingen hooien. De in Eys achtergebleven Verkenners en staf, hebben daar nog wat snoeiwerk afgemaakt waarna ook zij op werden gehaald door de Schienebus. De bedoeling was dat die laatste groep bij de remise ook nog gingen hooien, echter de regen gooide die dag roet in het eten. Door het slechte weer op het laatst, werd de dag dan ook in plaats van 15:00 uur, om 14:00 uur beëindigd.  

 

Op het Perron bedankte Johan ons voor de geweldige inzet wederom dit jaar en sprak de hoop uit dat wij ons willen blijven inzetten bij de ZLSM. Uiteraard hebben wij hier volmondig ja opgezegd, bij deze willen wij ons dan ook hartelijk bedanken voor de gastvrijheid van de ZLSM en in het bijzonder de volgende heren:

Johan als aanspreekpunt en organisator, Henk de helpende hand en als derde en niet als minste, meester Bert, de machinist die ons veilig heen en weer gebracht heeft.

 

Wij hopen dat jullie allemaal net zoals wij hebben genoten, ondanks het weer en hopen dat jullie volgend jaar weer in zo’n grote getalen weer meedoen……..,

 

Tot dan, tot volgend jaar.

 

Namens de werkgroep Natuurwerkdag.

 

Verslag door Dave

Ga naar het evenementenoverzicht