Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


RSW - www.tarcisius.nl


RSW

Speltak: Gidsen
Datum: vrijdag 27 april 2012
Tijdstip: 18:00 tot 00:00
Lokatie: Heikop

Omschrijving:

-

Verslag

Na een weekendje hard strijden in alle opzichten van de Scouting technieken tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden die gehouden werden op de heikop om de beste Scouts van regio Parkstad te worden, hebben onze Gidsen in het weekend van 27 t/m 29 april de 6de plaats van de trainingploegen behaald.

Op vrijdag 27 april rond 16 uur begint de parkeerplaats van de Heikop te Brunssum zich langzaam te vullen met Scouts uit de Regio’s Parkstad en Carboonland.
Ook 5 Gidsen van onze Maan Baarda troep staan tussen deze Scouts, en wachten net als de rest totdat de poort open gaat die hun de toegang tot de RSW verschaaft.
Na zich aangemeld te hebben moeten ze het Subkamp “Mario” zoeken, ze hebben geluk het is het eerste Subkamp dat ze tegen komen.
Snel word zich daar aangemeld, want om 17 uur start de opbouw van de trainingploegen.
Na de opbouw zal er nog de opening zijn die in de Mario Bross stijl gehouden gaar worden. De Scouts moeten Mario en Luigi gaan helpen om princess Daisy te redden, zij wordt namelijk ontvoerd door Bowser.
Maar oei wat is dat???? De computer doet het niet meer, hij is stuk.
De Scouts zullen dus gevraagd worden te helpen om de computer te repareren, dit gaan ze doen door het avond spel te gaan spelen en alle benodigde computer onderdelen te gaan verzamelen in het bos. Na het avondspel zal er gekeken worden of het geholpen heeft en alle onderdelen bij elkaar zijn.

Zaterdag 28 april, is het weer vroeg opstaan (7 uur) want het wordt een drukke en zware dag.
Dus het is snel opstaan, wassen en ontbijten geblazen want om 9 uur start de tocht die de Scouts over de om en over de Brunssummerheide zal leiden, een toch die om de afstand van 17 km niet zal liegen.
Als de meiden ’s avonds weer terug komen is het ook alweer bijna tijd voor het avond eten, dus snel fourageren en starten met het eten koken.
Hier moeten de meiden ervoor zorgen dat het eten allemaal tegelijk klaar is en mogen pas gaan eten als de jury voor de beoordeling van hun maaltijd aanwezig is, maar alles moet dan ook nog steeds warm zijn.
Na het eten is het dan ook weer opruimen en afwassen geblazen, je krijgt namelijk overal punten voor. Na het eten en de corvee is het klaar maken voor het subkampfeest, hier moeten ze dan het ingestudeerde sketch gaan uitvoeren. Van ieder subkamp komt dan een winnaar, deze winnaar mag in het theater hun sketch nog maal voor iedereen vertonen bij een gezellig kampvuur.

Zondag 29 april, hier zal ook weer het zelfde verhaal zijn. Hoewel de Scouts hier mogen uitslapen tot 7:05 uur is het toch wel erg moeilijk om op te staan.
Na het ontbijt en het maken van weer een lunchpakket staat er sport en spel op het programma waar de Scouts nogmaals punten kunnen scoren voor de eindbeoordeling.
Na sport en spel is en de lunch is het weer tijd geworden voor de afbraak van het kamp, hier komen de mensen met de rode petjes (de jury) voor de laatste keer het subkamp op om de ploegjes punten te geven.
Na de afbraak wordt nog snel de aanhangwagen geladen.


Eindelijk is het dan zover, de sluiting en natuurlijk de prijs uitreiking.
De sluiting is een echte finale, want ze gaan namelijk proberen om Bowser te verslaan en Princess Daisy te bevrijden.
Na het leuke en lachwekkend gevecht van Mario & Luigi vs. Bowser is het dan langzaam tijd voor de prijs uitreiking, alleen de jury houd het spannend en geeft aan dat ze nog niet klaar zijn met de telling.
Na nog wat tijd getrokken te hebben met bigbaglopen is het dan eindelijk (15 minuten later) zover, het juryhoofd komt eraan met de uitslagen.
We beginnen met de trainingploegen, de 9e plaats is voor…… Scouting Kapl. Berix….. pffff de laatste zijn ze al niet geworden. De 8e plaats is voor…… Scouting Pius XII…… yessss deze ook nog niet. De 7e plaats is voor…. Scouting Nieuweinde…… poeh poehhh, wij gaan goed de 6e plek met 2580 punten is voor…….. de Commodoortjes van Scouting St. Tarcisius….., de vreugde is groot bij de meiden. Trots loopt PL Isa Habets naar voren en neemt de punten lijst en de herinneringsbadges voor haar ploegje in ontvangst.

De meiden Isa, Simone, Anouk, Runa en Samithra hebben het reuze naar hun zin gehad.
En hun motto was dan ook erg duidelijk….. mee doen is belangrijker dan …….. juist ja WINNEN.
Op naar volgend jaar en dan misschien wel als wedstrijdploeg, maarruhhhh als traingploeg is het ook super leuk.

Het waren niet alleen onze Gidsen die op de RSW aanwezig waren, een aantal Explorers, Chantal (Hoofd keuken), Jos (hoofd medewerkers & Programma) en Guy (hoofd subkampen)  waren daar aanwezig. Chantal en Guy hielpen mee met de organisatie van dit leuke wedstrijd weekend en de Explorers die daar waren hebben hard gewerkt als ploeterploeg die hielpen de mensen daar waar het nodig was. En waren met nog andere mensen van verschillende Scoutinggroepen al een aantal dagen eerder aanwezig op het terrein om alles al zover klaar te maken en na de sluiting van de RSW ook weer alles netjes achter te laten bij de Heikop zodat we volgend jaar ook weer terug mogen komen bij de Heikop…
 

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht