Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Gidsenweekend - www.tarcisius.nl


Gidsenweekend

Speltak: Gidsen
Datum: vrijdag 23 maart 2012
Tijdstip: Weekend
Lokatie: HK

Omschrijving:

Verslag

Vrijdagavond 19:00 uur begon ons Voorjaarsweekend, de welpen waren er al en Isa, Anouk en Felicia waren als eerste op het HK. Terwijl wij al begonnen waren met onze spullen klaar te maken in de slaapzaal, druppelde de rest binnen. Toen iedereen haar slaapplaats had ingericht konden we gaan beginnen met het programma.

Wij vertrokken met z’n allen naar het bos om daar verstoppertje te gaan spelen, ik kan jullie zeggen, verstoppertje in het donker en ook nog eens in een bos is moeilijk en spannend. We hebben wel zeker 7 partijtjes gespeeld voordat we weer naar het HK gingen. Eenmaal aangekomen po het HK moesten wij in het Explorer lokaal gaan zitten en kregen wij te iets te drinken en te snoepen, Anja ging toen Ruud halen al wisten wij niet waarom. Toen Anja terug was samen met Ruud kwam ook nog eens Huub, de oom van Runa binnen.

Nog steeds hadden wij geen flauw idee wat we gingen doen. Toen zeiden Dave en Anja dat als er nog iemand was die naar het toilet moet, dit nu moet doen.


Toen iedereen naar het toilet was geweest werden wij verdeeld over 3 auto´s en kregen wij een blinddoek om. Wij zouden deze avond gedropt worden en de weg naar huis zelf zoeken. Eenmaal aangekomen op de plaats van de dropping, kwamen we erachter dat we in Duitsland waren, zelfs Ruud, Huub en Thom wisten niet waar we  ons bevonden. Dave gaf ons een kompas en vertelde ons dat we in zuidelijke richting moesten lopen. We kwamen langs velden en door dorpjes en wisten absoluut niet waar we waren, maar zoals gezegd bleven wij steeds zuidwaarts lopen. Opeens kwamen wij langs een restaurant wat ons bekend voorkwam….., ja hoor en er stond een bordje met Landgraaf erop. Toen we eenmaal de grens over waren kwamen wij langs het huis van Simone, vanaf dat punt gingen Simone, Layla en Myrthe voorop lopen en konden wij hen niet bijhouden. Runa had haar veters los en liepen Guy en Isa ook door. Dave en Anja bleven achter met Runa, Samitrha, Anouk en Felicia, deze liepen beduidend langzamer. Nadat iedereen haar of zijn weg terug had gevonden naar het HK had zo´n beetje iedereen pijn aan z´n voeten en daarbij had Isa al pijn tijdens het lopen omdat haar schoenen te klein waren. Iedereen moest zich omkleden en kreeg toen nog wat lekkers, om half 1 moesten we onze tanden poetsen en zijn we gaan keten en om half 2 moesten we gaan slapen!


Door Isa en Anouk

Zaterdag 24 maart 2012


We werden vanmorgen om 8 uur gewekt , maar waren pas om 9 uur klaar. Simone en Anouk hadden corvee en waren dus bezig met het dekken van de tafel, terwijl wij ons gingen wassen en aankleden. Nadat iedereen klaar was kon de corvee ploeg weer aan het werk en gingen we voorbereidingen treffen voor de voorjaarsmuffins te maken. Er werd gebakken naar hartenlust en voor we er erg in hadden waren 24 muffins klaar, nu nog afkoelen en dan versieren. In de tussentijd gingen wij hout sprokkelen voor het kampvuur die avond, Muriel en de kindjes waren even op bezoek en Yip wilde uiteraard graag meehelpen met sprokkelen. Eenmaal terug gekeerd met een volle kar met hout, was het tijd om de muffins te versieren en de tafel klaar te maken voor de lunch.

Nadat we de lunch hadden genuttigd kregen wij geweldig nieuws……, dus niet…….., wij gingen weer wandelen en Dave zei dat het wel zeker een uur lopen was. Anja zei toen dat we naar de schaapskooi gingen in Kerkrade en wel Schaapskooi Black & White, dus wij kregen allemaal een rugzakje met een appel en wat te drinken en gingen weer op pad. Het was prachtig weer en warm bovendien dus het lopen ging niet zo heel erg snel. Eenmaal aangekomen bij de schaapskooi, mochten wij binnen gaan kijken en kregen wij wat te drinken. Toen dat op was, zei meneer Lei dat we nu maar eens even de handen uit de mouwen moesten steken en de schapen moesten gaan verzorgen. We mochten de lammetjes de fles geven, aaien, optillen en voeren. Het was een geweldige middag waar we veel hebben gedaan. Rond 17:00 uur kwamen Ruud en Jos, die ons weer lekker met de auto terug naar het HK brachten.

 

Eenmaal aangekomen op het HK was het tijd om aan het avondeten te beginnen, uiteraard was het de bedoeling dat wij dit zelf gingen doen. Terwijl een gedeelte bezig was met eten maken was Dave en de overgebleven meiden begonnen met het kampvuur. Na het eten was het uiteraard tijd voor het corvee, echter Muriel was gekomen en dus hebben Anja en Muriel de hele berg afwas gedaan voor ons. Wij hebben ons toen lekker vermaakt bij het kampvuur waar het lekker warm en gezellig was, wij deden dingetjes uit de Lama’s en andere sketches. Toen Anja en Muriel klaar waren met de afwas kwamen ze er lekker bij zitten. Anja kwam naar buiten met een hele zak marshmallows, die we vervolgens heerlijk boven het vuur konden houden. Er werd gesmikkeld en gesmuld. Rond 11 uur gingen we naar binnen en had Runa een spel bedacht, het spel heette Scream. Het was de bedoeling dat we in een donkere zaal ons gingen verstoppen achter wat er ook voorhanden was en dat een iemand vanuit de keuken de donkere zaal in kwam lopen. Die persoon moesten de anderen laten schrikken. Na een klein uurtje dit te hebben gespeeld kwam Guy en was het toch echt wel tijd dat wij ons gingen klaar maken om te slapen. We gingen ons wassen en trokken onze pyjama en mochten nog even chips eten en wat giechelen. Rond de klok van half 2 zei Anja dat het dan nu toch echt wel tijd was geworden, bovendien ging een half uur later de klok weer een uur vooruit, waardoor we sowieso een uur zouden gaan missen die nacht. Het was een hele leuke dag!


Door Layla, Simone en Felicia

 

Zondag 25 maart 2012


Het was half 9 en bij Anja ging de wekker, ik wilde me het liefste nog even omdraaien, maar dat was helaas niet mogelijk. Ik ging me dus wassen en aankleden, het was tijd om de Gidsen te gaan wekken. Het duurde een beetje voordat iedereen opgestart was, maar uiteindelijk zaten we dan toch rond kwart over 10 te eten. We moesten een beetje opschieten, alles moest nog opgeruimd en gepoetst worden en rond 12 uur konden de eerste ouders al komen. Vandaag werden namelijk onze 2 nieuwe Gidsen geïnstalleerd, dus er waren links en rechts nog enkele dingen die voorbereid moesten worden. Toen rond 12 uur inderdaad de eerste ouders zich aanmelden zijn wij langzaamaan begonnen met ons  programma rond de installatie van Samitrha en Simone.

We hebben verschillende spelletjes gedaan met de hele groep en diverse spelletjes welke de 2 nieuwe Gidsen alleen moesten volbrengen. Zo hebben wij het etalagepop spel gespeeld en moesten Simone en Samitrha een olifant scheuren uit een krant en wel geblinddoekt. Muriel wist onze innerlijke mens te versterken met een heerlijk broodje frikandel, die we uiteraard heerlijk naar binnen smikkelde, zittende in een heerlijk voorjaarszonnetje. Zover wij terug kunnen gaan is het en zeldzaamheid dat wij nieuwe Gidsen hebben geïnstalleerd in zo’n heerlijk weertje in maart. Uiteraard hoorde er ook een ontgroening bij, deze bestond uit een appel aan een lijntje waar ze naar toe moesten happen, echter ze moesten dit geblinddoekt en met de handen op de rug. Ook was de appel ingesmeerd met chocoladepasta  Nadat onze 2 nieuwe Gidsen waren geïnstalleerd, restte ons alleen nog iedereen te bedanken voor hun komst en nog een fijne zondag te wensen.

Het was een vermoeiend maar ontzettend leuk weekend!!! Ik hoop en ik denk dat ik namens de hele staf spreek, dat er nog veel van deze mooie weekenden mogen volgen.

 

Verslag door Anouk, Isa, Layla, Simone, Felicia en Dave

Ga naar het evenementenoverzicht