Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Vredeslicht Manifestatie Utrecht - www.tarcisius.nl


Vredeslicht Manifestatie Utrecht

Datum: zaterdag 17 december 2011
Tijdstip: 16:30 - 17:30
Lokatie: Op de Kamp Landgraaf

Omschrijving:

Op zaterdag 17 december zullen Cathelijn en Rachelle van de Gidsen samen met Guy in alle vroegte afreizen naar Utrecht om daar het Vredeslicht in ontvangst te gaan nemen. In Utrecht zijn meer dan 60 andere Scoutingverenigingen uit heel Nederland aanwezig om dit Vredeslicht in ontvangst te nemen.

rond de klok van 13 uur zal de terugreis weer in gezet worden, onderweg zal nog geprobeert worden om het lichtje verder te verspreiden. aan andere Scoutinggroepen.

rond de klok van half 5 zullen onze twee Vredeslichtkinderen samen met de Vredeslichtkinderen van Scouting Pius XII in Op de Kamp arriveren waar het Vredeslicht dan officieel Landgraaf binnen gebracht zal worden.

Iedereen is dan met zijn of haar lantaarn van harte welkom om hier naar toe te komen, en samen met ons ervoor te zoren dan Landgraaf straks één zee van Vredeslichtjes is.

 

Tot dan.........

Verslag

Zaterdagmorgen 17 december zijn  in alle vroegte onze Vredeslichtkinderen Cathelijn, Rachelle en hun begeleiding per trein vertrokken richting Utrecht om daar de Vredeslichtmanifestatie bij te wonen en het Vredeslicht in ontvangst te nemen.

Omstreeks 9:15 uur arriveerde onze delegatie bij het “Trefpunt”. Dit gebouw wordt door de NS ter beschikking gesteld voor deze manifestatie , net zoals de treinreis naar Utrecht en weer terug naar huis werd helemaal gratis geregeld door de NS. Hier uit blijkt dus dat de Nederlandse Spoorwegen geheel achter deze geweldige actie van Scouting staat.

Na een korte toespraak en een leuk filmpje over de reis die Scouts van Scouting Wellerlooi en de Peelspeurders uit Venray  naar Wenen hebben gemaakt, werd het Vredeslicht door Loek Beerink (Nienke uit Huis Anubis) verdeeld aan alle aanwezige Scouts.

Rond de klok van 15:00 uur arriveerden de Vredeslichtkinderen en het Vredeslicht weer veilig in Landgraaf. Precies om 16:30 uur werd het Vredeslicht door Scouting St. Tarcisius en Pius XII ondersteund door het jeugdkoor al zingend het Raadhuisplein in “Op de Kamp” binnen gebracht. Hier werd het dan ook weer  zoals het natuurlijk hoort verder verdeeld aan diegenen die het lichtje mee naar huis wilden nemen.

Het Vredeslicht zal op zaterdagavond 24 december ook nog verder uitgedeeld worden tijdens de familie mis om 19 uur in het Klooster van Wittem, in de avondmis van 20:30 uur in de kerk van Kunrade (Voerendaal), in de avondmis van 22 uur in de Heilig Hart van Jezus kerk van Nieuwenhagerheide en de Nachtmis om 24 uur aan het kapelletje in het bos. Een ieder die het Vredeslicht dan mee naar huis wil nemen dient dan zelf te zorgen voor een lantaarntje waar men het licht mee kan transporteren. 

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht