Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Rommelmarkt

Guy @ 9/6/2015

Open Dag

PR @ 8/17/2015

Start Stam een feit

 

Donderdagavond 11 juni was het dan eindelijk zover. De eerste opkomst van onze nieuwe Stam werd feestelijk ingeluid met een heerlijke barbecue avond.

Onze stam bestaat op het moment uit 11 leden en hopen natuurlijk dat dit aantal in de toekomst nog gaat groeien.
De naam voor onze Stam is nu ook bekend, vanaf vanavond heten wij "De Grijze Wolve

n Stam". Ook kunnen we nu al verklappen dat de 11 leden komende oktober tijdens het Jota weekend geïnstalleerd zullen gaan worden en dan te herkennen zijn aan de grijze Scoutfits.

Stamleden heel veel succes en natuurlijk heel veel plezier toe gewenst.

Guy @ 6/12/2015

Start Plusscouts (Stam)

 

Komende week donderdag start onze nieuwste speltak de Plusscouts (Stam). Deze speltak bestaat nu uit 11 personen en hopen natuurlijk dat dit aantal snel zal groeien. Onze Stam is nu nog zonder naam maar wij hopen natuurlijk dat dit snel zal veranderen. Hebben jullie suggesties laat dan een bericht achter op onze facebookpagina.

Komende donderdag is dan de eerste en ook tevens de laatste opkomst van dit scoutingjaar. In het nieuwe scoutingjaar zullen wij dan net als onze andere speltakken weer fris en uitgerust beginnen.
De Stam komt elke tweede donderdag van de maand bij elkaar om dan allerhande leuke activiteiten te doen, maar ook het organiseren van enkele andere leuke activiteiten voor onze jongeren speltakken zal door deze speltak gebeuren.

In het nieuwe scouting jaar zullen ook alle Stamleden geïnstalleerd worden en een uniform gaan dragen. Onze Stam is dan te herkennen in hun grijze uniform en onze vertrouwde groepsdas.

Heb je interesse om ook Plusscout (Stam) te worden....? Meldt je dan bij Guy Willems via Facebook of email

Guy Willems @ 6/6/2015

St. Tarcisius viert feest

Scouting St. Tarcisius viert feest!
In 1945 is de oprichting van de St. Tarcisius groep een feit. Door leden van de toenmalige Jonge Wacht werd het initiatief genomen tot oprichting van onze vereniging (Jonge Wacht was een jeugdvereniging van voor de oorlog).
In de kelder van het oude parochiehuis werd een ruimte gevonden voor de wekelijkse bijeenkomsten. Onder leiding van de eerste aalmoezenier, kapelaan Meens en W. Logister (met toestemming van de toenmalige districtscommissaris H .Konsten omdat hij nog te jong was voor een leiderscursus) kon met medewerking van de heren Cornips, Wennekes en Hendriks gestart worden met het spel van verkennen. Met tenten van het Amerikaanse leger ging men de eerste keer op kamp. Levensmiddelen werden zoveel mogelijk van thuis meegenomen.

Nu, 70 jaar later, is onze St. Tarcisius groep nog steeds een mooie vereniging die bruist van energie en worden er nog steeds leuke en spannende activiteiten georganiseerd. Onze vrijwilligers zorgen er iedere week weer voor dat onze jeugd het spel van verkennen niet verleren en plezier hebben. Dit wordt gedaan door de wekelijkse opkomsten, de mooie groepsactiviteiten en natuurlijk de zomerkampen.

Dit jaar zullen wij het jubileum kleins vieren met onze leden. In 2020 bestaan wij drie kwart eeuw en willen wij dit groter gaan vieren. Hoe en wat weten wij nu uiteraard ook nog niet maar wat wel zeker is dat wij een reünie voor alle leden en oud-leden gaan organiseren. Vanaf 31 mei zal dan ook een officiële St. Tarcisius Reünie Facebook groep online komen.
Zaterdag 30 mei 2015 vieren wij dat onze groep dit jaar 70 jaar bestaat. Dit feest zullen wij met onze leden gaan vieren en beloofd het een mooie dag te gaan worden.
We zullen rond de klok van 10 uur vanuit ons Scoutinggebouw(hoek Kremerslaan/Kleikoeleweg) vertrekken richting Gaiazoo. Hier gaan we eerst een mooie groepsfoto laten maken. Daarna zal de jeugd in groepen speurtochten gaan lopen door het dierenpark. Tegen de klok van 18 uur zullen wij weer terug zijn bij ons gebouw. Vanaf dit moment zijn ook de ouders van de jeugdleden welkom en kunnen we van een overheerlijke BBQ gaan genieten. Maar een jubileum is geen jubileum als er geen mensen in het zonnetje gezet zullen worden. Natuurlijk worden er een aantal jubilarissen gehuldigd. Hierna zal het feest tot in de kleine uurtjes los barsten.

Bron: Landgraaf Koerier

P.R. @ 5/29/2015

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 8 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging