Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


En we hebben weer een zendmast !

Vandaag heeft de organisatie van de JOTA (die over 2 weken gehouden wordt) weer flink de handen uit de mouwen moeten steken om de antennes te plaatsen.

Sinds vorig jaar september staat op de hoek van ons terrein een grote toren. Eigenlijk wilden we deze maar een paar weken laten staan maar omdat het zoveel werk is om de toren te bouwen hadden we besloten deze te laten staan. Uiteraard waren we ook heel benieuwd hoe het hout en de touwen zich zouden houden. Na een jaar met extreme omstandigheden (strenge winter, tropische temperaturen in juli en zowaar zware windstoten) hebben we vandaag kunnen concluderen dat de toren nog behoorlijk stevig is en niet veel heeft geleden. Ook een korte carriereswitch als kerstboom heeft de toren geen kwaad gedaan.

Vandaag is de toren dan ook gedeeltelijk neergelaten om de antennes erin te bevestigen. We hebben het niet gecontroleerd maar vermoedelijk hebben we nu de hoogste amateur zendmast in de omgeving. Op de JOTA mogen we dan ook weer gebruik maken van de zendmast zodat we met scouts en zendamateurs over de hele wereld contact kunnen leggen.

 

Ronald @ 10/2/2010

Scouting St. Tarcisius op wijkfeest Hestia

Aanstaande zaterdag 25 september viert de woonmaatschappij Hestia haar tiende verjaardag. Een onderdeel van dat jubileum is een wijkfeest in Nieuwenhagerheide.

Vanaf 12:00 zijn rondom de flats van Achter het Klooster allerlei activiteiten te beleven. Onze vereniging organiseert ook een aantal activiteiten. Zo wordt er gepionierd, kun je je gezicht laten grimeren en zijn er nog een tweetal workshops.

Daarnaast hebben wij een info-stand ingericht en verzorgen de Explorers de milieubrigade.

We hopen natuurlijk op mooi weer en dat het feest goed bezocht wordt.

Voor meer informatie zie de website van Hestia:

http://www.hestiagroep.nl/eCache/DEF/1/018.html

Ronald @ 9/22/2010

Vrijdag 17 september geen opkomst

Welpen

Hoi Welpen

Vrijdag 17 september hebben we geen opkomst ivm de fancy fair

groetjes Sahi en Baloe

Baloe @ 9/8/2010

Geen opkomst 18 sep.

Bevers

Beste Bevers,

Op zaterdag 18 september 2010 hebben we geen opkomst in verband met onze jaarlijkse Fancy Fair.

Jullie mogen die dag wel komen naar de Fancy Fair en rommelmarkt. 
Op zondag mogen jullie ook komen.

Met vriendelijke Bever groetjes,

Het Beverteam!

Koen @ 8/25/2010

De kampen beginnen !

We hebben tot midden in de zomer moeten wachten maar eindelijk kunnen we de tas inpakken en vertrekken naar onze zomerkamp locaties. De Bevers zijn gisteren als eerste vertrokken naar Simpelveld. Daar zullen ze tot dinsdag blijven.

De Welpen gaan op zaterdag 31 juli naar dezelfde kamplocatie in Simpelveld en komen donderdag 5 augustus terug.

En het grootste scoutingevenement in Nederland sinds de Jamboree in 1995 start morgen in Roermond: de Jubjam.  De Gidsen, Verkenners en Explorers hebben hun spullen al gepakt en gaan vandaag de wagens laden want wij zijn erbij !

Iedereen die een beetje wil volgen hoe het er op de JubJam aan toe gaat moet de website http://jubjam100.scouting.nl/ in de gaten houden. Ook zullen we wel regelmatig op L1 voorbij flitsen. Uiteraard kun je ook op bezoek komen. Nog geen toegangskaarten gereserveerd ? Dat hoeft geen probleem te zijn want aan de poort worden ze, zolang het maximum aantal nog niet bereikt is, gewoon verkocht.

Op donderdag 5 augustus is het feest afgelopen en komen ze weer terug naar Landgraaf.

Ronald @ 7/25/2010

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [Volgende >] (Pagina 23 van de 24)

Aankomende Evenementen Vereniging