Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Vredeslichtkinderen 2014

Hallo Tarcisius vrienden,

Over een kleine 2 maanden is het weer zover. Op 20 december gaan wij weer het Vredeslicht van Utrecht naar Landgraaf halen. Wij hebben daaavoor jullie hulp nodig.

Daarom is het team Vredeslicht opzoek naar 2 scouts van onze groep die ons met deze klus willen helpen.

Wat en wie zoeken wij?

*  Ben jij bereid om op zaterdag 20 december vroeg op te staan?
*  Ben jij een Welp, Gids of Verkenner?
*  Ben jij nog nooit met ons mee geweest als Vredeslichtkind?
*  Wil jij ook die geweldige Vredelichtbadge op je uniform dragen?
*  Wil jij op die zaterdag samen met de andere Vredeslichtkinderen van de Pioniers en Pius 12 in het middelpunt van Landgraaf staan?
*  Kortom wil jij op zaterdag 20 december een geweldige en een onvergetelijke dag beleven?

DAN ZIJN WIJ MISSCHIEN WEL OP ZOEK NAAR JOU!!!

Ben je dus geïteresseerd? Meld je dan snel aan als Vredeslichtkind. Dit kun je doen door mij (Guy Willems) een email te sturen naar guy@tarcisius.nl. Wij zullen je naam dan noteren.
Eind november zal dan de verloting zijn van alle scouts die zich hiervoor hebben opgegeven.

Ben jij dan uitgeloot dan zullen wij vervolgens telefonischcontact met jullie opnemen en zullen wij verdere afspraken met jullie en jullie ouders maken.

LAAT JE UITDAGEN EN REIS MET ONS MEE NAAR UTRECHT!

Namens team Vredeslicht,

Guy Willems

Guy @ 10/26/2014

Stem voor zonnepanelen

Wil jij dat Scoutinggroep St. Tarcisius een set gratis zonnepanelen wint? Breng dan nu je stem uit op zonnestrijd.nl. Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt St. Tarcisius uit Landgraaf mee naar de hoofdprijs: tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de tweede en derde plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de vierde en vijfde plaats eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecontroleerd op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend. De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geinstalleerd.

'Jongeren én hun ouders op een positieve manier in aanraking bregen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie,' zegt Olov van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzam energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Scouting en zonnepanelen

Scouting Nederland is de grootste jongeren organisatie van Nederland met 100.00 jeugdleden en 25.00 vrijwilligers. Scouting staat voor uitdaging ! Bij Scouting worden kinderen en jongeren uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelingen. Gebruikmaken van duurzame energie past goed bij de maatschappelijk bewuste houding die Scouting Nederland haar leden meegeeft.

De actie Scouting Zonnestrijd is een vervolg op de succescvolle kinderboerderijenactie 'Zet kinderboerderijen in de zon', die Natuur en Milieu vorig jaar heeft gehouden samen met de ASN Bank. Duizendene mensen stemden toen op hun favoriete kinderboerderij. Bij de drie winnende kinderboerderijen liggen de zonnepanelen inmiddels op het dak. Goed voor het milieu én voor de portomonnee van de kinderboerderijen..

Stemmen

Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawak-lampen. Ook is er een aparte prijs voor de Scoutinggroep met de meest originele stemmingswervingsactie. Stemmen van 24 september tot en met 31 oktober.

PR @ 9/24/2014

VOG - Verklaring Omtrent Gedrag

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met ongewenst gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol ongewenst gedrag.

Scouting St. Tarcisius is trots om te kunnen melden dat al onze stafleden in het bezit zijn van een geldig VOG, zodat uw kinderen onbezorgd het spel van ontdekken kunnen blijven spelen. Kinderen zijn het grootste bezit en u vertrouwd ons uw grootste bezit toe.

Heeft u vragen met betrekking tot het VOG, stelt u zich dan in verbinding met het secretariaat. Daar zal men trachten uw vragen te beantwoorden en liggen de VOG ter inzage klaar.

Met vriendelijke scouting groet,

Bestuur

Scouting St.Tarcisius Landgraaf

bestuur @ 9/4/2014

Open Dag 2014

PR @ 8/15/2014

Zomerkamp in Neerpelt

We zijn weer terug van een geslaagd zomerkamp. Het eerste gezamenlijke kamp sinds 2006 was erg gezellig en voorzien van schitterend weer !

In onderstaande foto staan, op de Bevers na, alle deelnemers.

Wie ligt daar nu op zijn gemak ??

PR @ 7/23/2014

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 10 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging