Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Beverweekend - www.tarcisius.nl


Beverweekend

Speltak: Bevers
Datum: vrijdag 1 juli 2011
Tijdstip: 18.00 - 24.00
Lokatie: Scouting St. Tarcisius

Omschrijving:

 

 

Dit jaar gaan we naar het tropische Rio, waar iets ergs is gebeurd. De mooiste vogel daar is weggevlogen en wij moeten hem terug gaan zoeken.

 

Normaal gesproken hebben wij altijd in de eerste week van de zomervakantie Beverkamp, dit houdt in dat we dan 4 dagen, 3 nachten in een ander gebouw gaan slapen en daar allemaal leuke dingen doen. Alleen dit jaar doen we het iets anders….

 

De Bevers gaan dit jaar niet in de zomer op kamp, maar houden een weekend van 1 t/m 3 juli. Het kamp van de Bevers zal plaatsvinden van 22 t/m 25 oktober. Het kamp zal verder nog even een verrassing blijven.

 

Het weekend zal vrijdagavond om 18.00 uur starten en zal zondag worden afgesloten met de barbecue die toegankelijk is voor iedereen die zich heeft opgegeven ( Dus ook de kinderen van andere speltakken)

 

Waar gaan we heen?

Tijdens het weekend blijven we gewoon lekker op ons eigen gebouw. Hier gaan we allemaal leuke avonturen beleven en proberen we de mooiste vogel te vinden. Met kamp zullen we wel naar een andere locatie gaan, maar waar dat horen jullie later nog.

 

De kosten voor het weekend bedragen € 10,00 voor een heel weekend plezier, spanning en avontuur. Dit kunt u gewoon bij de staf betalen.

 

Vanaf het weekend hebben we zomervakantie, hierin draaien we niet door. We starten weer met de opkomsten op: 27 augustus.

 

 

 

Bagagelijst Beverweekend

 

Slaapspullen

 • Luchtbed + pomp / matje
 • Slaapzak / dekbed
 • Kussen
 • Pyama
 • Knuffel
 • Zaklamp

Toiletartikelen

 • Toilettas
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Kam / Borstel
 • Zeep
 • Washandje
 • Handdoek

Kleding

 • Uniform, bestaande uit: blouse en das (a.u.b. voorzien van naam)
 • Stevige schoenen
 • Evt. Pantoffels
 • 3 Paar sokken
 • 3 Onderbroeken / hemdjes
 • T-shirt / Trui
 • 3 Broeken
 • Jas
 • Evt. Regenjas
 • Een plastic zak voor vuile was

 

Graag als het gaat alle kleding merken, alvast bedankt.

Verslag

Vrijdagavond 18.00 uur, de bevers arriveren allemaal met hun slaapspullen op het scoutinggebouw. Iedereen maakt samen met papa en mama hun bed op en neemt hierna afscheid van ze. We gaan namelijk logeren op het gebouw 2 nachtjes. Voor sommige kinderen erg spannend, want het is hun eerste keer.

 

Toen alle papa’s en mama’s weg waren konden we beginnen. De bevers kregen uitgelegd wat er aan de hand was…

Er was een vogeltje ontsnapt uit Rio, net zoals in de film. Alleen dit keer was het gele vogeltje weg i.p.v. het blauwe vogeltje. De bevers gingen helpen zoeken om dit vogeltje terug te vinden.

Maar… waar ga je zoeken naar een vogeltje? Natuurlijk, in het bos zitten altijd heel veel vogels, dus daar gingen we vrijdagavond zoeken. Met zijn allen gingen we het bos in op zoek naar het vogeltje. We moesten goed luisteren waar we vogels hoorden, want tenslotte moesten we dan die kant op om te zoeken. Onderweg werden nog wat spelletjes gedaan. Ook hoorde we onderweg dat er geschoten werd… (jaja, de plaatselijke schietvereniging) Dit konden wel eens de jagers zijn die het vogeltje hadden. Toen plotseling vond een van de bevers iets in het bos wat er niet thuis hoorde, er lag een balletje met een gezicht en een stukje papier. Alleen was het geen gewoon stukje papier, het was een stukje van de kaart. Dat hadden we nodig, want in het begin hadden we ook al zo’n stukje gekregen. Deze kaart zou ons de weg wijzen naar het vogeltje, alleen was de kaart nog lang niet compleet. Dus moesten we nog veel verder zoeken. Omdat het al laat was gingen we terug naar het gebouw. Hier nog even lekker iets gedronken en toen naar bed gegaan. In bed mochten de bevers nog even met de zaklampen schijnen en daarna moesten ze gaan slapen.

De volgende morgen eerst lekker gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we lekker ijsjes gaan maken voor ’s avonds na het eten. Hmmm dan kunnen we lekker smullen. Alleen wat een werk zeg, ijsjes maken… Eerst moesten ze vanalles meten, hoeveel ze van alles moesten hebben. Toen nog alles door mekaar kloppen, en nog eens kloppen, en heel even wachten… En toen moest er nog meer geklopt worden en nog meer en nog meer, totdat het ijs eindelijk een beetje stijf begon te worden. Toen dit zover was, konden we het mengsel in een spuitzak doen en zo onze ijsbakjes volspuiten. Natuurlijk is ons ijs geen ijs als het niet in de vriezer heeft gestaan, dus na het vullen alle bakjes maar in de vriezer gezet en toen moesten we wachten.

Natuurlijk hadden we helemaal geen tijd om maar gewoon op ons ijs te gaan wachten, want het vogeltje was nog steeds spoorloos en dus moesten we nog verder gaan zoeken. Bij ons in het bos konden we geen vogel vinden hadden we ontdekt, en we moesten toch echt in het bos zoeken, dus dan maar een ander bos nemen. En daar gingen we dan, met alle bevers in de auto op weg naar de Brunssummerheide. Kijken of we daar het vogeltje konden vinden. Eerst moesten we ons melden in het huisje, hier kregen we een tas met vanalles erin dat ons kon helpen zoeken en natuurlijk, erg belangrijk, de route door de heide heen, want anders konden we misschien verdwalen. Lekker gaan zoeken en tussendoor gepicknickt. Ook waren er opdrachten die tussendoor gedaan moesten worden. Ook hier vonden we tijdens het zoeken weer balletjes met een stukje kaart. Zo kregen we een steeds completere kaart, alleen was hij nog steeds niet heel. Dus bleven we maar zoeken en zoeken. Natuurlijk was er ook tijd tussendoor om eens even lekker te ravotten en iets te drinken.

Ook hier konden we geen vogeltje vinden en gingen dus maar terug naar het gebouw. Want we hadden toch wel trek gekregen van al dat speuren.

Eenmaal terug konden de Bevers even lekker uitrusten, na het rusten was het dan tijd om te gaan eten. Lekker smullen met zijn allen en daarna moest natuurlijk weer alles opgeruimd worden.

Nadat alles opgeruimd was en de afwas weg was gingen we lekker een spel doen. Tijdens het spel werd ook weer een stukje kaart gevonden en bij terug komst toen iedereen de tanden moest gaan poetsen, was er alweer een stukje kaart. Bijna was de kaart compleet, we misten nog maar 2 stukjes. Toch werd het tijd om naar bed te gaan, dus iedereen ging lekker op bed liggen en ze mochten nog even film kijken, Rio natuurlijk. Eens even goed gaan kijken hoe ze daar op zoek gingen naar de blauwe vogel zodat wij de gele vogel ook gaan vinden. Na de film werd het wel echt tijd om te gaan slapen.

Zondag was dan onze laatste kans om het vogeltje te vinden. Dus maar op tijd opstaan, snel alles opruimen, ontbijten en gaan beginnen. Omdat we al 2 dagen aan het zoeken waren was het misschien handig om eerst eens te gaan testen of we wel goede speurders waren. Daarom gingen we allemaal spelletjes doen om te kijken of we goed konden horen, zien, ruiken en eigenlijk alles wat een speurder hoort te kunnen. Dit ging erg goed en dus moest het ons toch ook wel gaan lukken om de vogel te vinden. Nou  ja, eerst maar even lunchen voor we verder gaan zoeken. Maar… Wat  vinden we daar in de eetzaal? Daar ligt nog het laatste stukje kaart dat we nodig hadden. Nu maar snel de kaart in mekaar gaan puzzelen en dan moeten we zeker het vogeltje gaan vinden. Iedereen mocht een stukje kaart aan mekaar puzzelen totdat we de hele kaart in mekaar hadden. Nu maar heel snel broodjes knakworst eten en dan viegensvlug met de kaart gaan zoeken. Toen we buiten kwamen om te gaan zoeken zagen we dat er kaartjes ophingen. Deze wezen ons de weg waar we heen moesten en ja hoor… Deze route was de route zoals ook op onze plattegrond stond aangegeven. Dan maar heel snel deze gaan lopen en goed rondkijken of we het vogeltje ergens zien. Toen we bijna terug waren bij het scoutinggebouw vonden we daar dan het vogeltje… opgesloten in een kooitje in het bos. Deze maar meegenomen naar het gebouw, zodat we ook aan de ouders konden laten zien dat we het vogeltje hadden gevonden, want toen we terug kwamen op het scoutinggebouw waren er zelfs al ouders daar. Sommige bleven nog even voor de aansluitende barbecue, andere gingen al lekker naar huis.

 

Voor meer foto's kijk op: http://scouting-tarcisius.hyves.nl

Verslag door Joyce

Ga naar het evenementenoverzicht