Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


BeverDoeDag 2010 - www.tarcisius.nl


BeverDoeDag 2010

Speltak: Bevers
Datum: zaterdag 12 juni 2010
Tijdstip: 07:30 tot 22:00
Lokatie: Dierenpark Amersfoort

Omschrijving:

Hallo ouders / verzorgers,

Over 2 weken is dan de BeverDoeDag, vandaar dat we nog even een keer de informatie voor u op een rijtje hebben gezet.

Waar zorgen wij deze dag voor?
•    Rugzakje
•    Broodtrommel
•    Eten
•    Drinken
•    Wat lekkers
•    Zonnebrandcrème
•    Vermaak in de trein

Waar moet u zelf nog voor zorgen?
•    Regenjas bij slecht weer

Verder stond er in de presentatie dat jullie om 07.40 uur verwacht worden op station. 
Wij willen toch graag zeggen dat we jullie al om 07.30 uur verwachten op het station. Dit omdat het toch redelijk druk op station kan worden en wij zo zeker weten dat we op tijd zijn. Beter 5 minuten langer in de trein wachten, dan dat we net de trein missen.

We verzamelen allemaal boven bij de taxi-standplaats (aan de voorzijde van het station) en gaan dan allemaal samen naar de trein.

Omdat we niet weten hoe laat we terug zijn, zullen wij bellen of sms-en wanneer wij met de trein bij Eindhoven zijn. Van hieraf is het nog ongeveer een uurtje met de trein.

Groetjes,

Joyce, Koen, Berry, Vera & Cyriel.

Verslag

Het is zaterdagmorgen en alle Bevers verzamelen zich op station Heerlen. Vandaag is het dan eindelijk zover, we gaan met zijn allen naar Dierenpark Amersfoort!!! Hier vind dit jaar voor het eerst de landelijke BeverDoeDag plaats. Eenmaal in de trein hebben de kinderen zich snel genesteld. Iedereen heeft zijn eigen plekje en ze gaan kijken wat er allemaal in hun broodtrommeltje zit. MMM allemaal lekkers erin.
Ter hoogte van Eindhoven werd het wel erg druk in de trein, je kon niet eens meer naar het toilet toe! Je moest je echt door de menigte heen duwen.
Na 2 1/2 uur in de trein te hebben gezeten, moesten we nog even een klein stukje met de bus, maar dat ging super snel. En kijk daar, daar is de ingang al. Eindelijk zijn we er dan en kan ons dagje dierentuin beginnen.

Eenmaal in de Dierentuin staat Professor Plof ons al op te wachten. Hij heeft allemaal puzzels die verkeerd zijn en die moeten de Bevers gaan maken. Daarna zijn we verder gaan lopen en kwamen een heleboel dieren tegen. Erg leuk allemaal. Hup even doorlopen om de lunch te gaan halen en dan weer rustig verder lopen. Ohohw, daar is een speeltuin... In een mum van tijd zijn alle kinderen druk aan het spelen in de speeltuin. Toch daarna ook maar even gaan lunchen, we hadden hem wel al gehaald (omdat dat tussen bepaalde tijden moest) maar nog niet opgegeten. Dat gingen we nu dan lekker doen. Allemaal lekker smullen van het rijk gevulde lunchpakket.

Na de lunch zijn we naar de show gaan kijken, tijdens deze show kwamen de nieuwe spelfiguren aan bod. Stuiter kwam op en liet zien wat hij allemaal kon. Keet Kleur was erg onder de indruk, maar had geen tijd, want ze moest nog veel voorbereiden voor het Feest. Stuiter vraagt zich af of er ook wel taart is tijdens het Feest, maar volgens Keet Kleur hoeft dit helemaal niet, want er is een reuze circus voor het Feest. Stuiter en Keet Kleur gaan weg terwijl Sterre Stroom kijkt of er al kinderen zijn voor het Feest. Maar dan komt Rozemarijn op. 
Ze heeft een probleem... Haar kookboek is kwijt, het was een heel speciaal koekboek met recepten voor allemaal bijzondere taarten. Ze heeft haast en gaat snel weer om het kookboek te gaan zoeken, ook moeten alle kinderen helpen met zoeken naar het kookboek, maar hij is nergens terug te vinden.
Ondertussen komt Stuiter weer terug samen met Keet Kleur. Ze roepen Bas erbij om hulp. Bas Bos weet altijd alles, maar hij blijkt niets van taarten te weten. Uiteindelijk gaan Stuiter, Keet Kleur, Bas Bos en Stanley Stekker allemaal samen naar een oplossing zoeken en maken ze een Mega Grote Taart voor Rozemarijn. Ze is er erg blij mee smiley

Na de show zijn we nog verder door het dierenpark gelopen en hebben allemaal enge dieren gezien, zo zijn we met zijn alle naar het Dinobos geweest, waar reuze Dino's waren. Ook hebben we de witte tijger en de leeuwen gezien. 
Iedereen heeft zich erg geamuseerd in de Dierentuin en niemand wilde dan ook naar huis. Maar uiteindelij om half 6 werd het toch tijd om eens naar huis te gaan. 
Daar gingen we weer, hup met zijn allen weer in de bus terug naar Station Amersfoort. Op het station hier hebben we gezellig met zijn allen bij Burger King wat gegeten voor we aan de lange terugreis gingen beginnen.

De dag had iets langer geduurd dan gepland (we waren pas om 22.00 uur terug blush) maar iedereen heeft het wel erg naar zijn zin gehad.

Met 1 woord: Het was een GEWELDIGE dag!

 

Verslag door Joyce

Ga naar het evenementenoverzicht